Palo TT ďakujem! S bodmi 1 - 5 viacmenej súhlasím. Chcem iba diskutovať, nie sa hádať, nerobí mi to dobre, lebo nemám konfliktú povahu. Diskusia v zmysle - hej chalani, cesta je takto značená, nepozdáva sa mi to lebo..., nie som s tým stotožnený, môj názor je..., prosím ako to teda je. A čakám na odpovede.
Príspevky naznačujúce ako som primitívne zaostalý, riešim svoje problémy a pod., ostatným čitateľom nepomôžu, veľa ľudí v tom nemá jasno, v OSM boli tieto komunikácie prepisované dookola, viac ľudmi na cycleway, pár ľuďmi na service, (iný príklad: veľa ľudí vkladlo názov do mosta, ale pár ľudí ho mazalo, lebo názov ešte nebol oficiálne schválený úradmi), tak potom samozrejme bežný človek (nie právnikovi, úradníkovi,...) pochopiteľne má dojem (nepravdivý), že slovenské OSM patria pár jedincom (nebol úmysel naváyžiť).
To sa mi páči - chápem, ako to myslíš, no žiaľ je to nesprávne... Diskusia. Ja takému značeniu rozumiem, rešpektujem, neprepisujem (neskôr mi napadlo, či by sa do cesty nedal pridať kľúč cycleway=nejaká hodnota, alebo hodnotu cesty service zmeniť na path.) Nemapujem, čo neviem. Ak neviem priradiť k prvku tag, pozriem, aký tag má ten prvok už niekde inde. No pýtam sa aj za tých ľudí, bežných ľudí, ktorým to nie je jasné, a ktorí by sa sami chceli spýtať, ale radšej kašlú na to, tak nech si to tu v budúcnosti nájdu. bicycletour to tiež myslí dobre, len tie odpoveďe mi prišli všeobecné a nenašiel som riešenie na diskutovanú vec. Keď sa pýtam za bežných ľudí v bežnej diskusií, vyjadrujem sa aj ako bežný človek (v skutočnosti cyklotrasa - značenie pre cyklistov, hlavne turistické. Cyklotrasy vedú po cestách rôzneho typu ((mapy.cz tie prerušované ružové čiary)); cestička pre cyklistov - dopravná značka označujúca cestu, na ktorej platia predpisy vyplývajúce zo značky (mapy.cz plná ružová); cyklochodník - hovorový názov, zväčša vybudovaných ciest pre bicykle, podľa Wiki iný názov pre cestičku pre cyklistov; a ešte mapovanie podľa zákona - mapovanie prvkov tak, ako sú dané z pohľadu zákona, nie § upravujúci mapovanie). Tak isto ako aj napr. zimný čas (hoci neexistuje a je to SEČ), alebo, že si Fico zvýšil plat (nie plat ale paušálne náhrady).
25.04.2024 - 13:26:26
00
robertp1996
Riešenie je také, že tie účelové cesty sú značené dobre a je praxou ich takto značiť roky. Sledujem pravidelne fóra, ktoré sa venujú OSM aj fórum a facebook, ktoré spravujú mapy.cz a podobné pripomienky so značením cestičiek pre cyklistov tam nie sú.
Skús teda riešiť tieto pripomienky tam a tam ti poriadia odbornejšie, keď sa ti zdajú tieto odpovede všeobecné.
25.04.2024 - 14:07:01
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Cyklopočítače a GPS / GPS prístroje)
keyboard_arrow_up