už som sa tu o tom bavil, respektíve som tu riešil ten môj problém s bc1200-vkou, rozhodol som sa za investovať do nového (na tento už nemám nervy)

Hlavne čo vyžadujem (z minulých skúsenosti)
- dobre a PRAKTICKÉ pripojenie snímača atď, respektíve aby poriadne držal na biku (jazdím po lesných cestách tak aby mu nevadili otrasy atď), potom svoj tacháč beriem zo sebou (kvôli ochrane), takže aby som ho nemusel polhodinu po mikro-milimetri naprávať či sú už dobre kontakty
- aby mal dobrú "rakčnú dobu" alebo ako to nazvať, na tom mojom starom sa mi "zapol" až keď som šiel napríklad 8 9 a potom registroval tak 4 minimum ... keď som šiel do veľkého kopca pomaly tak neregistroval, ako toto ma až tak netrápi, skôr to, že idem dolu kopcom ja neviem 30 km/h zabrzdím na 10 a ešte čo ja viem minútu mi ukazuje 30 ... potom mám celkovo nepresné údaje, takže by som bol rád aby bol "dynamickejší"
- funkcie:
Tieto musí mať:
    Aktuálna rýchlosť
    Priemerná rýchlosť
    Maximálna rýchlosť
    Najazdená vzdialenosť
    Celková najazdená vzdialenosť
    Doba jazdy
    Hodiny
Týmto sa poteším, ale prežijem to bez nich :)
    Porovnávanie s priemernou rýchlosťou
    Aktuálna teplota - tejto by som sa veľmi potešil :-D
    Aktuálna nadmorská výška - ak by bola presná (10 metrov hore dole) bola by to vítaná vlastnosť



ďakujem za vaše typy :)
22.07.2008 - 10:13:41
00
K tej výške, tá je tak presná, ako presne si nakalibruješ... a presnosť potom závisí od poveternostných podmienok, pri prechode frontu môžeš mať zmeny tlaku zodpovedajúce zmenám výšky aj o 50 m za sekundu v pohode.
A teplota je skresľovaná ak je bike na priamom slnku... smerom dohora...
22.07.2008 - 11:08:28
00
Ja ti môžem odporučiť z vlastnej skúsenosti tento:

http://www.cateye.cz/micro-site/cat-eye ... eid=602691

Všetky funkcie ktoré požaduješ má a z tých ktorým sa potešíš, má porovnávanie aktuálnej rýchlosti s priemernou.
22.07.2008 - 11:21:08
00
to tulenik: oukej nemal som o tom vedomost takze sa to stava pre mna nepodstatym :)

to rokoko: diky za typ, ma velky citatelny displej takze ma plusovy bod :)

este k poziadavkam:
- ako co nepotrebujem su stopky (to fakt neviem kde by som vyuzil) a funkciu, moznost, dat si ho aj na iny bike (mam len jeden a dlho budem mat len jeden)
- a racej by som bral asi drotovy, tie budu asi "zivsie" a "odolnejsie" ... bojim sa, ze ked pojdem po "hrbolatom" terene aby sa ten wireless snimac nepokazil ...
22.07.2008 - 11:43:16
00
Este si nenapisal kolko SKK chces do tachometra vrazit. Aj ked mas zle skusenosti so SIGMOU (BC 1200) ja ti odporucam Sigmu BC 2006 MHR. Stoji 2600Skk. Neviem ci to nie je nad tvoj limit. Oproti tvojim poziadavkam ma naviac meranie tepu. Mam ho od zaciatku sezony a som s nim nadmieru spokojny.
22.07.2008 - 12:12:35
00
tak som zárobkovo činná osoba, nie som študent :) ...

ono ja tam nechcem žiadne "hrdoby" len to čo som napísal, hlavne nech je praktický ... cena tak okolo 1000 max 1500 sk ... ako ak by ma veľmi ohúril dal by som aj 2000 sk len potom keby sa pri náraze atď. niečo s ním stalo, by som mesiac nespal :-D

ako ja fakt potrebujem len to čo som písal, nie som až taký cyklista ako vy na fóre, ja si zabajkujem páteček, cez weekend a to je všetko (ak nepracujem samozrejme vtedy :) )
22.07.2008 - 12:18:55
00
Marcellito, si trochu, ako to povedať, naivný. Tá "živosť" absolútne nezávisí od toho, či sa prenáša signál drôtom alebo nie (signál sa šíri rýchlosťou svetla) ale od konštrukcie konkrétneho zariadenia.
Drôt obnáša 2 slabé miesta z hľadiska spoľahlivosti: môžeš ho urvať a problémy s kontaktami bývajú pravidelne na programe. Ja vozím Ciclosport HAC-5, je to bezdrôt s kódovaným prenosom a asi 1500 km čo sme spolu žiadny problém. Okrem toho, že som vlastnou blbosťou odpráskol snímač kadencie. S tým, že nejazdíš v hale, každý normálny výrobca pri konštrukcii počíta (Tesco výrobkov sa to asi týkať nebude).
Čo sa týka merania výšky, neexistuje nič presnejšie a zároveň operatívne použiteľné ako barometrický výškomer. Ako som už písal inde, presnejší je už iba teodolitový ťah. Pokiaľ to, čo som ti napísal, je z tvojho pohľadu "chyba", v skutočnosti je to "vlastnosť". Každé meranie výšky začína tým, že prídeš na miesto so známou nadmorskou výškou a na ňom nakalibruješ alebo od neho (ak je to nivelačný bod) začneš viesť teodolitový ťah, na referenčných bodoch je závislé aj (nepresné) meranie výšky GPSkom. Pokiaľ je stabilné počasie (tlak) tak máš metrovú presnosť... a na tieto účely by ťa ani +/- 5 m nezabilo (ba ani +/- 10). Samozrejme pokiaľ sa ti v priebehu výjazdu tlak zmení, tak sa nevrátiš do východiskového bodu s tým, že budeš mať rovnakú výšku ako na začiatku. Prístroj totiž nemá odkiaľ vedieť na aký atmosférický tlak to má vztiahnuť (toto sa dá eliminovať častejšou kalibráciou na miestach so známou výškou... rázcestníky, vrcholy...).
Tento princíp bol dosť dlho dobrý zememeračom a dodnes je dostatočne dobrý letcom, tak nevidím dôvod, prečo by nebol dostatočne dobrý aj tebe :))
22.07.2008 - 12:38:12
00
to tulenik: ja som sa len pýtal, preto píšem sem lebo vy s tým máte reálne skúsenosti, keďže vravíš že bezdrôtový prenos je v pohode tak oukej verím ti :) a keď to bude robiť sprostosti si to vyriešim s tebou osobne :-D ... ale nie len srandujem ...

S tým meraním nad. výšky máš určite väčšie vedomosti :) len som chcel vedieť ako je to spoľahlivé (aj keď budem často kalibrovať) čo ja viem že som na kopci čo má 1100 a aby mi neukazovalo 900 napríklad alebo že sem tam my ukáže správnu hodnotu, keďže stále sa "mení" tlak ... dúfam že ma chápeš ... nevyhodím za niečo o 1000 2000 sk viac a "pôjde" to raz za čas ... ale tak ako ty hovoríš je to ok tak ti verím ...

no a teraz by som poprosil konkrétne typy odskúšané od vás užívateľov :) díiiky :)
22.07.2008 - 12:55:25
00
Pár krát sa mi stalo, že som prišiel domov a zrazu z dôvodu zmeny tlaku som bol o 50 m vyššie alebo nižšie. A stalo sa niečo? Nič...
Alebo som sa išiel vykmihať na hrádzu, 15 km tam a 15 naspäť, najväčšie prevýšenie most Apollo a keď som si pozeral na PC profil, tak som tuho stúpal (klesal)... A stalo sa niečo? Nič...
Meranie výšky používam len na jednu vec - v akom stúpaní akurát som. Ani nie tak v kopcoch, ale keď sa zdá, že idem po rovine a nejako to nejde... Pozriem na sklon a tá rovina má stúpenie 2-3%. Aj v kopci je to však zaujímavé - ledva prelamujem, z posledných síl sa preklikám na komputeri k výške a kua, veď ten kopec má 15%. Hneď je všetko jasné...
Možno ešte aj na druhú vec - po výjazde si pozriem, koľko som nastúpal metrov, prípadne koľko metrov som nastúpal za posledný mesiac, tento rok.
Ale lomiť hlavu nad tým, že raz má Baba 500 metrov a druhý raz 525 m nemá význam.

S teplomerom je to podobné - zasvieti na naň slnko a zrazu, hoci sa ti parí z huby, ukáže 25 stupňov. Včera som bol vonku, v kraťasoch mi bolo celkom chladno, vytiahol som aj vestičku a keď som sa večer pozrel na komputer, tak som zistil, že bolo od 20 do 33 stupňov...
22.07.2008 - 13:04:18
00
JoKo: ja to používam na ešte jednu vec - koľko mi kua chýba ešte na vrchol toho sprostého stúpania :)
22.07.2008 - 13:18:18
00
dobre dobre ... nezabite ma :-)

už som pochopil a to s tým sklonom je zaujímavé ... to by sa mi hodilo, lebo niekedy to fakt že klame ...

takže ospravedlňujem sa vám a teraz by som poprosil, ak máte ešte nervy na mňa, poradiť konkrétny typ, napríklad JoKo ty používaš aký

ĎAKUJEM
22.07.2008 - 13:25:15
00
http://www.cyklosvet.cz/computery-a-mer ... 25130.html

Vo stvrtok som objednal a v pondelok rano bol tu. Spolu s postovnym 350CZK to bolo bez par korun 4000Sk. Platil som kurierovi, ktory to priniesol.

Inak mam HAC4 od roku 2003 a som spokojny. Preto som kupil aj druheho (na ziletku).

EDIT: Povodne som chcel kupit iba snimac a drziak na riaditka, ale to stalo nejakych 1600Sk, tak som si priplatil a dostal som druheho HACa aj hrudny pas.

Zdar!
22.07.2008 - 13:46:48
00
Vozil som 7 rokov HAC4 a keď sa minulý rok odporúčal na starobu, tak som ho vymenil za Polar. Nepíšem aký, lebo jeden pejo ma tu osočil, že sa vychvaľujem, koľko mám peňazí...
Každoprípadne, ja potrebujem najmä pulzmeter, čo najpresnejší okamžitý pulz, ostatné služby sú doplnkom...
Takže v tvojej cenovej kategórii ti nemám čo doporučiť, nemám skúsenosti. Najviac by som však asi dôveroval nektorému modelu CM od Ciclosportu.
22.07.2008 - 14:03:51
00
JoKo ja mám HAC-5, ale ten je teda cenovo pretty comparable s Polarom S725 Team Ed., len u HACu sú všetky baterky vymeniteľné doma, čo znižuje cost of ownership. Zas filozofia HACovského záznamu a ten jeho soft je oproti Polaru, ehm, no, nebudem nadávať, lebo zas Polar nemá možnosť použiť radar (čo sa hodí pri nebikových aktivitách - napr. pri skialpe). (Koniec koncov, radar sa dá použiť aj na biku, len ešte chcem vyriešiť spoluprácu radaru ako merača rýchlosti a kadenčného senzoru... čo neviem či pôjde... mimochodom návod k HACu tiež písal absolútny vylízanec.)
Ciclosporty sú fajn, v nižších reláciách by som veril aj Sigme, jednu som dlhé roky vozil na žiletke, jediný problém - keďže bola káblová - bolo pravidelné čistenie kontaktov.
22.07.2008 - 15:44:48
00
Ja mám CS600... V niektorych pripadoch bol lepsi HAC4, v niektorych pripadoch je lepšia CS-ka. HAC som napriklad mohol pouzivat ako meteorologicku stanicu - vecer som si pozrel, aka je nadmorska vyska, pozrel som si rano a potom poobede a videl som aka je tendencia tlaku - ak klesal (nadmorska výška Bratislavy stúpala), tak sa neoplatilo ísť na kolo, lebo by bola vysoka pravdepodobnosť zmoknutia... Softy sú rovnako o ničom, akurát pri Polare som zatiaľ neprišiel na to, ako urobiť z grafov jpg obrazok.
22.07.2008 - 16:52:01
00
keyboard_arrow_up